Jack Dorsey i takmičenje startupa

Objavljeno: 09.12.2009
Slika by koljenovic @LAB
Jack Dorsey i takmičenje startupa

Stvari se polahko ubrzavaju na LeWebu, več smo vidjeli Jack Dorseya, osnivača twittera, Jean-Philippe Courtois-a, predsjednika Microsoft Internationala, i također počelo je ovogodišnje takmičenje startupa, koje moderira Mike Butcher iz europskog TechCruncha, na takmičenje je prijavljeno 135 kompanija od koji je u uži krug odabrano 16 konkurenata, između kojih će žiri sastavljen od venture capitalista iz svih dijelova Europe izabrati tri kompanije koja će dobiti priliku da izlažu na glavnoj pozornici i siguran sam time osigurati vrlo dobru osnovu za vrlo kvalitetan venture ugovor. Preporučujem vam da pogledate listu ovogodišnjih startup-a i svakako provjerite da li postoji nešto što biste mogli implementirati u domaćoj varijanti.

 1. CloudSplit
 2. FitnessKeeper, Inc.
 3. FriendBinder
 4. Kukunu
 5. Mendeley
 6. Shutl
 7. Siteheart Inc.
 8. Sokoz
 9. Sports Predictions
 10. Storific
 11. Stribe
 12. Superfeedr
 13. task.ly
 14. Tigerlily
 15. The Hyperwords Company
 16. Wordy

Jack Dorsey, osnivač twittera, nam je predstavio svoj novi startup, radi se o uređaju za naplatu kreditnim karticama putem mobilnog telefona, u galeriji možete pogledati sliku a video samog predstavljanja i nešto detaljniji opis očekujte večeras.

P.S.Ukoliko želite probati neki servis sa liste startupa koji se takmiče ove godine a još je u beti, obavijestite me u komentarima i pokušati ću vam srediti beta pozivnicu.

[nggallery id=3]

(LAB)

Be Sociable, Share!

Tagged: , , , , , , ,

Comments are closed.