PIK.ba - Pola miliona posjeta mjesečno

Objavljeno: 01.04.2010
Slika by Lohb @flickr
PIK.ba - Pola miliona posjeta mjesečno

Preko 40% svih BH internet korisnika bar jednom mjesečno otvori Pik, registrovani promet među korisnicima prelazi 150 miliona KM, stvarni promet i do 5 puta veći!

Prije tačno godinu dana, na domaćem webu se pojavio Pik.ba, sajt koji je svojim jednostavnim imenom, konceptom i kvalitetom platforme pridobio simpatije i povjerenje mnogih BH internet korisnika, a i šire.

Da je Pik odavno prevazišao druge štampane i online oglasnike, to je većini korisnika opšte poznato. Ono zbog čega smo posebno ponosni je da iz dana u dan rekordi posjećenosti i broja aktivnih artikala ne prestaju padati i što je još bitnije, prodaja je u stalnom porastu. Naš cilj koji je zacrtan prije tačno godinu dana (31. marta 2009.) se polako ali sigurno obistinjuje i Pik iz mjeseca u mjesec svojim svakodnevnim rekordima i inovacijama potvrđuje da je zaista centralno kupoprodajno mjesto u BiH.

Iz mora statistika, odlučili smo se da sa našim korisnicima podjelimo najinteresantnije:

– Ukupan promet obilježen između Pik.ba korisnika u proteklih 12 mjeseci postojanja: 151.349.697,00 KM (da, to su milioni)

– Broj različitih ljudi koji su otvorili Pik.ba u proteklih 30 dana: 439.380 (Google Analytics)

– Ukupan broj registrovanih članova do danas: 78.815

– Ukupan broj objavljenih artikala do danas: 306.044

Uzimajući u obzir da se dnevno registruje preko 300 korisnika i objavi preko 2000 artikala, probajte zamisliti ovu statistiku za narednih 12 mjeseci :)

Hvala vam na ukazanom povjerenju i želimo vam još uspješniju narednu godinu!

(PIK.ba)

Be Sociable, Share!

Comments are closed.