Delivering Happiness

Objavljeno: 07.06.2010
1
Delivering Happiness

“Sretni smo samo onda kada od sutrašnjeg dana ništa ne tražimo, a od današnjega sa zahvalnošću primamo ono što nam nosi.” – Hermann Hesse

U ovom postu imate priliku osvojiti jednu kopiju i pročitati moju kratku recenziju knjige “Delivering Happiness: A Path to Profits, Passion, and Purpose” autora Tony Hsieha, kojem ovdje zahvaljujem na advance reading kopijama.

Za one koji ne znaju ko je Tony Hsieh nema potrebe pisati neki veliki uvod, preporučujme vam da pogledate LAB TV video sa prošlogodišnjeg LeWeba i obavezno pročitajte vrlo kratki Wiki članak o Tonyju. Naravno sve to možete preskočiti ukoliko osvojite knjigu, kako – pročitajte u nastavku.

Čitajući knjigu i povlačeći paralele sa našom balkanskom svakodnevnicom, često sam imao utisak da čitam naučnu fantastiku, ali to je knjigu učinilo samo još mnogo više zanimljivijom. Kada smo već kod našeg podneblja knjigu bi svakako trebali pročitati svi oni koji misle da u novcu leži ključ pronalaska sreće, budući da je glavna tema koja se provlači kroz cijelu knjigu, od samog Tonyjevog djetinjstva i prvih poduzetničkih eksperimenata, preko Zapposa i sve do pisanja knjige; upravo potraga za srećom.

Htio sam ovu recenziju napisati odmah čim sam pročitao knjigu, ali sve što sam tada mogao sastaviti je: “Ako vam ostavljanje $20 miliona na stolu i davanje otkaza, u ime vlastite sreće i zadovoljstva, zvuči nezamislivo – onda morate pročitati ovu knjigu”. Jedino što bi sada dodao je da, ukoliko ste raspoloženi za priču o sreći, poduzetništvu i ličnom napretku, onda je ovo knjiga za vas.

Tony i LAB vam poklanjaju jednu kopiju knjige koju možete osvojiti tako što ćete retweetati ili podijeliti na Facebooku ovaj post i na ovom postu upisati komentar da želite učestvovati u nagradnoj igri do slijedećeg ponedeljka kada će nasumično biti izabrana jedna srećnica ili sretnik.

Ukoliko ipak ne osvojite besplatnu kopiju onda je danas ipak vaš sretan dan, jer upravo od danas možete poručiti tvrdi uvez knjige sa Amazona.

(LAB)

Tagged: , , , , ,

§ One Response to “Delivering Happiness”