Pre LeWeb '09

Objavljeno: 09.12.2009
Slika by koljenovic @LAB
Pre LeWeb '09

Ovaj post sam počeo pisati prije tačno četiri sata, ali dok sam natjerao galeriju da proradi potrošio sam i ono malo živaca što sam imao, tako da ću ovdje napisati samo ono najosnovnije a sutra (danas) očekujte još postova sa LeWeba.

Danas smo imali mali meetup oficijelnih blogera noć prije same konferencije, uspio sam napraviti dosta slika kako to sve izgleda prije konferencije pa vam ukoliko i ne pročitate cijeli članak preporučujem da svakako pogledate galeriju jer ću i dalje u članku samo napisati popratnu priču vezanu za same slike.

Malu turu po LeWeb-u dan prije konferencije nam je predvodio sam Loic LeMeur, organizator LeWeba, između ostalog rekao je da je ovo sa preko 2000 učesnika i najveći LeWeb do sada i da su se pobrinuli da ove godine riješe sve probleme koji su se javljali prethodnih godina, uzeli su gigabitni link za internet pristup, utrostručili budžet za hranu i naravno pobrinuli se da grijanje radi. 🙂 Također vrlo važna stvar je da ćete ovogodišnji LeWeb zahvaljujući partneru Ustream moći pratiti na linku prenosa uživo.

Tokom obilaska raznih štandova partnera, Orange, Microsoft, Nokia, iznenada se pojavio i razvojni tim Seesmic-a, za sada najpopularnijeg Twitter klijenta, čiji je i Loic dio. Na štandu finske Nokie nas je dočekao Xavier des Horts, direktor komunikacija Nokie u Francuskoj i priredio kratko predstavljanje prvog netbooka iz Nokie, Booklet 3G, stvar izgleda vrlo obečavajuće. Ove godine organizatori su pripremili vrlo ugodne sobe za govornike, press i blogere, koje više sliče na spavaće sobe nego na nešto što biste očekivali na jednoj ovakvoj konferenciji. Toliko od mene za sada, ukoliko mislim sutra stići na vrijeme, red bi bio da idem spavati.

P.S. Kolega bloger Andrea Vascellari je snimio i zanimljiv video rezimea pa vam preporučujem da ga pogledate:

(LAB)

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.