Radujte se geekovi, veliki i mali

Objavljeno: 31.08.2010
Slika by koka_sexton @flickr
3
Radujte se geekovi, veliki i mali

Tačno 85 dana je prošlo od zadnjeg LAB članka koji ste imali priliku čitati, i evo ga osvanuo je dan današnji, dan kada prekidam seriju novim člankom, dijelom nove šeme, a uz to i još jedna sjajna vijest za geeka ili geekettu u vama, i na sve to najava novog OpenCoffee druženja, pa da krenemo redom.

Nakon dugog i vrlo sušnog ljeta, pogotovo kada je LAB u pitanju, najavljujem da od slijedeće sedmice na LAB-u počinje jesenja shema postanja, šta bi to trebalo da znači? Konkretno minimalno dva članka sedmično u redovnom terminu – ponedeljak i petak, ako se omakne još koji članak siguran sam da neće biti viška i da neće manjkati interesantnih sadržaja.

Druga sjajna novina su dva e-magazina na bosanskom jeziku koje lansira ekipa iza hardwarebase.net – koji će i sam doživjeti redizajn; sa Enisom Šahinovićem na čelu.  Prvi magazin itpro.ba kako i samo ime naslućuje, namijenjen je ciljnoj skupini poslovnih korisnika i IT profesionalaca, tretirati će teme koje smo do sada mogli čitati jedino u IT časopisima susjednih nam država. Smatram da će ovakav projekat umnogome pomoći uvezivanju i razvoju domaće IT scene i nadam se da ćemo uspješno sarađivati na tome.

Drugi magazin namijenjen je svima nama, geekovima, malim i velikim i nosi naziv gadget.ba, tretirati će tematiku novih tehnoloških spravica od telefona, pa sve do – možda frižidera.

Oba magazina biti će lansirana sutra – 01.09. i čekaju vas da uživate u mnoštvu zanimljivog sadržaja. Enis će nam predstaviti oba magazina odmah dan nakon lansiranja na OpenCoffee #12, gdje ćete imati priliku da postavite sva pitanja koja imate vezana za magazine.

OpenCoffee Sarajevo, održati će se u četvrtak sa početkom u 18:00 kod Kapetana Kafe na Ciglanama i očekujem da vas vidim u što većem broju.

A sada vama koji ste imali strpljenja da čitate sve do ovdje poklanjam mali teaser, screenshotove za koje se – nadam se, neću uvaliti u problem što sam ih podijelio sa vama, onda čitamo se u ponedeljak, ako vam je drago što je LAB ponovo oživo, doprinesite jednim uzvikom “HURA!” u komentarima ili retweetom 😀

[nggallery id=7]

(LAB)

Tagged: , , ,

§ 3 Responses to “Radujte se geekovi, veliki i mali”

  • Mukacha says:

    Hip hip huraaaaa 🙂

  • […] je mala mahala, teško da ste mogli ne čuti da ste o svemu ovom još juče mogli čitati na LAB.ba. A kad smo već kod blogosfere, iskoristit ću priliku pa spomenuti da je danas napravljen dugo […]

  • bhBlog.net says:

    Pozdrav kolega blogeru. Želimo Vam skrenuti pažnju da je Vaš blog izlistan među 20 najbolje ocijenjenih blogova na bhBlogu, bosanskohercegovačkom blog direktoriju, i pritom čestitati na odličnom rejtingu i još boljem blogu.