Idemo na LeWeb '09

Objavljeno: 19.10.2009
3
Idemo na LeWeb '09

Krajem prošle sedmice i zvanično sam dobio potvrdu da je LAB izabran za Official Blogger of LeWeb ’09, blog iako star samo nešto više od mjesec dana, uspio je privući veliki broj ljudi iz ciljane grupe kreatora web sadržaja što je okrunisano za mene velikim priznanjem i dodatnom motivacijom da nastavim još jače i još bolje, nadam se da će mi se i dosta vas pridružiti, za sada guest članci su uvijek dobrodošli a ukoliko imate neki vlastiti projekat vrlo rado ću pisati o vama, te vas molim da me kontaktirate na koljenovic [at] gmail [dot] com.

No vratimo se na ovogodišnji šesti po redu LeWeb Paris, najveću web konferenciju na starom kontinentu, gdje će se 9. i 10. decembra, kako Mike Arrington, također i jedan od govornika ovogodišnjeg LeWeba kaže, sastati lijeni europski i poduzetni američki netizeni, u okruženju gdje sve pršti idejama i željom timova koji imaju projekte da se dokopaju nekog VC-a i time možda i eventualnog finansiranja. Do sada sam već jednom pisao o LeWeb-u u članku o europskim konferencijama i svrstao ga u sami vrh ponude na “ljenjem” kontinentu.

Ove godine vrlo jaka postava govornika, pored već spomenutog Mike Arringtona, tu se nalaze i imena poput Jack Dorsey, utemeljitelja i CEO-a Twitter-a, Tony Hsieh, CEO Zappos-a, Marissa Mayer, VP Google, Timothy Ferriss, autor knjige “4-hour WorkWeek” višemilionskog tiraža, Chad Hurley, CEO YouTube-a etc. Više detalja i kompletnu listu govornika možete pronaći na oficijenlom sajtu LeWeb ’09 ili pogledati video ispod na kojem osnivači konferencije Geraldine i Loic LeMeur predstavljaju samu konferenciju i neke od govornika.

Tema ovogodišnjeg LeWeb-a je megapopularni Real-Time Web te mislim da je tema pun pogodak, jer nam tek predstoji njegov puni procvat, sa sve većom integracijom web-a u sve uređaje i sfera života počevšio od mobilnih telefona pa sve do mikrovalnih pečnica, mislim da ćemo se o ovome i u budućnosti mnogo naslušati, a biti će vrlo interesantno čuti šta o tome svemu misle trendsetteri na polju weba.

Da bi i vi uživali u prvoklasnom događaju i osjetili barem dio atmosfere na LeWeb ’09, za vas planiram poseban program prije i tokom konferencije, tako da uskoro pored najavljenog redizajna, kojem sam pomakao rok i vjerovatno će biti gotov već prije same konferencije, možete očekivati i neke nove dodatke poput social network integracije, a u cilju poboljšavanja komunikacije između vas učesnika na ovom blogu i posebnu prvu temu mjeseca na LAB koju ovdje najavljujem za mjesec novembar, koja je ista kao i tema samog LeWeb-a, znači tema je Real-Time Web i nadam se da će se razviti konstruktivna diskusija od koje ćemo svi imati koristi, također spremam i poseban režim postanja u sedmici konferencije gdje možete očekivati minimalno tri posta svaki dan. Prilično intenzivan program, nadam se da ću uspjeti održati riječ i pružiti vam prvoklasni doživljaj ove prvoklasne konferencije.

I još jedna vrlo važna stvar, pošto trenutno nemam nijedan projekat razvijen dovoljno da bih ga mogao promovirati eventualnim interesantima na LeWeb-u, ukoliko imate neki projekat za koji mislite da je dostojan pažnje na konferenciji kalibra LeWeb molim vas da me kontaktirate na koljenovic [at] gmail [dot] com te ću ukoliko mi se svidi vaš projekat i ukoliko je dovoljno razvijen izabrati jedan i promovirati ga besplatno na LeWeb ’09.

Također ukoliko ste i sami zainteresovani da uzmete učešće na LeWeb-u ’09 i time pojačate bosanskohercegovačku ekipu registrujte se na oficijelnom sajtu, a za vas sam pripremio i promotivni kod koji vam donosi posebno sniženje od 10%, dovoljno je da na dnu u polje promotional code unesete BLOG09.

Za sada toliko, očekujte još mnogo više članaka o LeWeb-u i samoj temi konferencije uskoro, a ukoliko imate nekih prijedloga molim vas da ih podjelite u komentarima, do slijedećeg puta, lijep pozdrav.

(Lab.ba)

Tagged: , , , ,

§ 3 Responses to “Idemo na LeWeb ’09”